Kalk i vattnet? - Vi har lösningen!

Produkter för privata hushåll

HydroFLOW-tekniken har producerat ett antal produkter som passar alla hushållens behov. Oavsett om du har en liten lägenhet eller en stor villa - vi har den produkt du behöver!

HS 38 - Avkalkare för rör upp till 38 mm ytterdiameter

För lägenheter och små hushåll

Denna enhet är konstruerad för rörsystem i privata hus och lägenheter och har som sitt huvudsakliga syfte att förhindra problem som orsakas av kalk. Produkten har ett elektriskt fällt som gör kalk till ett fint pulver som sedan kan tvättas bort genom vattenflödet. Ett kemikaliefritt alternativ för att hantera effekterna av nya och befintliga kalkbeläggningar.
Produkten är bäst lämpad i hushåll upp till ca. 3 rum och kök (Upp till ca 120 m2.) eller där avståndet mellan varmvattenberedaren och köket / badrummet är relativt kort (ca 5-7m.)

Tekniken som förhindrar och tar bort kalkproblem

Det förhindrar och tar bort kalk från utrustning där vatten värms upp eller kyls, t.ex. vattenvärmare, tvättmaskiner, diskmaskiner och kranar etc. All utrustning är lättare att rengöra och produkten kan enkelt installeras även utan hjälp av professionella.

 • Förhindrar kalkavlagringar
 • Tar bort kalkproblem i hela hushållet
 • Passar de flesta bostadshus
 • Passar rör upp till 38 mm ytterdiameter
 • Passar alla typer av rör
 • Enkel installation utan rörmokare

Pris: 2 995 kr inkl. moms

S 38 - Avkalkare för rör upp till 38 mm ytterdiameter

För hus och stugor såväl som för små företag

Denna produkt är perfekt för hus, stugor och småföretag. S38 ger ett 50% kraftigare signal än HS 38 och är avsedd för användning i ex. vattenvärmare, kaffemaskiner, diskmaskiner, ångpannor, ångugnar och inom catering, gatukök och bagerier.Tekniken som förhindrar och tar bort kalkproblem

Tekniken som förhindrar och tar bort kalkproblem

Produktens syfte är att ta bort och förhindra uppbyggnad av kalk. Produkten kan minska behovet av underhåll och nya investeringar samt öka effektiviteten.

 • Lämplig för mindre till medelstora kommersiell utrustning
 • Tar bort kalkproblem i hela systemet
 • Förhindrar kalkavlagring
 • Passar rör upp till 38 mm. ext. diameter.
 • Passar alla typer av rör
 • Enkel installation utan rörmokare

Pris: 4 245 kr inkl. moms

HS 40 - Avkalkare för rör upp till 63 mm ytterdiameter

För större hushåll med flera badrum

Denna enhet är utformad för större rörsystem i hushåll som har flera badrum. Produkten har ett elektriskt fällt som gör kalk till ett fint pulver som sedan kan tvättas bort genom vattenflödet. Ett kemikaliefritt alternativ för att hantera effekterna av nya och befintliga kalkbeläggningar. Huvudsyftet är att förhindra och avlägsna kalk från utrustning där vatten värms eller kyls, såsom vattenvärmare, tvättmaskiner, diskmaskiner, kranar och blandare.

Tekniken som förhindrar och tar bort kalkproblem

Den passar i stora hushåll och små företag med något större rördimensioner och avstånd mellan pannan och köket eller badrummet. All utrustning är lättare att rengöra och du behöver inte en rörmokare för att installera produkten.

 • Förhindrar kalkavlagringar
 • Tar bort kalkproblem i hela systemet
 • Passar rördimensioner upp till 63 mm ytterdiameter
 • Passar alla typer av rör
 • Enkel installation utan rörmokare

Söker du en modell som är designad för större rördimensioner eller förbättra vattenkvaliteten för anläggningar såsom badtunna eller pool?

Läs mer om HS 40 eller K 40

 

* Referenser

1. Ministeriet för hälsa, vattenmjukning, rapport från underutskottet för den centrala rådgivande vattenkommittén, 1949

2. UKWTA-studie av Advantica 2005

3. Värmeöverföringsimplikationer av skalning och nedsmutsning i kylvattensystem - RK Deshpande & DJ Banerjee från Aquapharm Chemical Co. Pvt. Ltd. Pune-411.026 publicerad i Corrosion and Maintenance Journal July-Sept. 1984

4. Federal Technology Alert - Non-Chemical Technologies for Scale & Hardness Control publicerad av US Department of Energy Jan 1998

5. Effekten av skalavsättningar i pannor - Resultat av studier gjorda av University of Illinois och US Bureau of Standards publicerade i National Institute of Standards and Technology, Handbook 115, supplement 1 Carbon Trust Technology Oversikt CTV008