Hydroflow HS 38

Hydroflow HS 38

Kalk kan vara ett stort problem i områden med hårt vatten. Det kan orsaka blockeringar, kräva byte av utrustning och minska uppvärmningseffektiviteten och därmed öka kostnaderna. Bara 0,8 mm kalk kan reducera uppvärmningseffektiviteten med så mycket som 10 % *. Observationer har visat att användningen av en HS38 kan med tiden leda till en minskning av den befintliga och problematiska hårdkalkade kalkstenen från värmeytor. Mindre kalksten betyder större effektivitet.

HydroFLOW HS38, som först utvecklades i Storbritannien 1992, representerar kalkskydd i toppklass.

Med sin innovativa patenterade design och unika, elektroniska signal är HS38 lämplig för installation i lägenheter och mindre hus, och kan skydda kombinationspannor samt ventilerade och oventilerade cylindrar.

HS38 är utformad för att skydda mot hårda kalkavlagringar i rörledningar i hus och på värmeelement och ytor, för att skydda apparater som diskmaskiner och tvättmaskiner samt för att göra kalkfärgade kranar, handfat och badkar lättare att rengöra.

Se hur produkten fungerar

Skydda hjärtat i ditt hem

Två cylindrar avlägsnades från angränsande hus i Farringdon, South Oxfordshire. Rörmokaren (Andrew Mugleston) märkte att den ena cylindern var mycket tyngre än den andra cylindern och öppnade dem för att hitta orsaken till varför.

Den tyngre cylindern (till vänster) innehöll massor av hård kalk som skulle ha minskat effektivitet och förlust av varmvattenvolym.

Den lättare cylindern (till höger) hade skyddats av en HydroFLOW HS38, och cylindern och värmeelemenet var utan kalk, vilket höll dem på maximal verkningsgrad.

Utan HydroFLOW

Med HydroFLOW

HydroFLOW HS38

Ny kalkbeläggning
Befintlig kalkbeläggning
Upp till 38 mm ytterdiameter

* Referenser

1. Ministeriet för hälsa, vattenmjukning, rapport från underutskottet för den centrala rådgivande vattenkommittén, 1949

2. UKWTA-studie av Advantica 2005

3. Värmeöverföringsimplikationer av skalning och nedsmutsning i kylvattensystem - RK Deshpande & DJ Banerjee från Aquapharm Chemical Co. Pvt. Ltd. Pune-411.026 publicerad i Corrosion and Maintenance Journal July-Sept. 1984

4. Federal Technology Alert - Non-Chemical Technologies for Scale & Hardness Control publicerad av US Department of Energy Jan 1998

5. Effekten av skalavsättningar i pannor - Resultat av studier gjorda av University of Illinois och US Bureau of Standards publicerade i National Institute of Standards and Technology, Handbook 115, supplement 1 Carbon Trust Technology Oversikt CTV008